Gids toelatingsonderzoek

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om je aan te melden voor het 21+ toelatingsonderzoek voor studiejaar 2017-2018. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

Let op: kies je voor het startmoment van 1 november 2017 voor één van de deeltijd bacheloropleidingen die flexibel onderwijs aanbieden, dan geld er een uitzondering. Kijk in het linker menu onder ‘21+ november instroom’ wat je voor het instroommoment van november 2017 moet doen indien je niet over een toelating gevend diploma beschikt en een 21+ toelatingsonderzoek wil doen.

Als je aan de HU wilt studeren, moet je over de juiste vooropleiding beschikken. Om toegelaten te worden tot een HU bacheloropleiding dien je een havo, vwo of mbo-diploma (niveau 4) behaald te hebben. Bij een aantal opleidingen worden er voor toelating nog specifieke eisen gesteld aan het profiel en vakkenpakket. 

Beschik je niet over de juiste vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder? Dan moet je deelnemen aan het toelatingsonderzoek 21+ van de opleiding die je wilt volgen binnen de HU. Voorwaarde om aan een toelatingsonderzoek deel te mogen nemen is wel dat je voor 1 september van het jaar dat je wilt gaan studeren 21 jaar of ouder bent.

Het toelatingsonderzoek bestaat uit drie examens. Het doel van het toelatingsonderzoek is om te  achterhalen of je qua kennis, inzicht en taalvaardigheid geschikt bent voor het hoger beroepsonderwijs. Het kennisniveau waarop wordt geëxamineerd is het havo-eindexamen. Het toelatingsonderzoek wordt ook wel toelatingsexamen of colloquium doctum genoemd.

De opleidingen van Hogeschool Utrecht zijn per thema ingedeeld. Kijk dus voor de informatie met betrekking tot de opleiding die je wilt volgen onder 'informatie per thema'.

Contact

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar toelatingsonderzoek@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten