Topsport

Hogeschool Utrecht hecht veel waarde aan de optimale ontplooiing van de sporttalenten van haar studenten. Er is een groot aantal faciliteiten beschikbaar voor studenten die hun carrière in de topsport willen combineren met een studie aan de HU. Hier lees je onder andere welk topsportbeleid de HU hanteert, wanneer je een topsportstatus krijgt, welke voorzieningen er zijn en hoe je je kunt aanmelden als topsporter.

Saskia Weinans

Ervaringen van studenten

Isra Ou-Aissa, student Pabo, topsporter Wado Karate 
“Zonder die topsportregeling zou ik het niet hebben gered. Sterker nog, ik zou niet eens aan een hbo-opleiding zijn begonnen zonder die regeling. Nu is de combinatie van topsport en een opleiding ook al zwaar, maar dankzij de regeling kom ik er wel uit. Als ik een les mis, of een trainings- of wedstrijdweekend heb, dan wordt daar rekening mee gehouden op school en ook bij m’n stage. Er worden bijvoorbeeld lesmomenten voor mij verplaatst. Mijn contactpersoon bij de topsportregeling houdt alles goed voor me bij en heeft ook contact met mijn opleiding hierover. Ik moet wel ook zelf de juiste keuzes maken. Op dit moment doe ik de belangrijke wedstrijden wel, maar minder belangrijke wedstrijden laat ik vaak gaan om me op mijn studie te focussen.”
“Als ik afgestudeerd ben, wil ik uiteraard graag voor de klas en ik weet niet of dat te combineren valt met topsport. Maar als dat zou kunnen, dan ga ik nog wel even door met de sport.”
Isra Ou-Aissa 
Willem Hoolwerf, student bouwtechnische bedrijfskunde,  topsporter schaatsen
Willem Hoolwerf traint naast zijn studie voor de Olympische Winterspelen 2018. Zijn al die uren trainen te combineren met je schoolrooster? 'Vaak wel. Ik heb gezorgd dat de roosters elkaar aanvullen. De school werkt gelukkig ook mee. Ik heb geen speciaal rooster, maar mijn leraren weten ervan. En als ik echt iets belangrijks heb, krijg ik vrij. Bron: Trajectum
> Lees meer
             
Willem Hoolwerf
Lieke van Wijk, student fysiotherapie, topsporter hockey
Na een heerlijke zomer met Jong Oranje (goud!) ben ik uitgenodigd voor het Nederlands Team. Daar wil ik natuurlijk bij zijn. Ik moet mijn plekje nog veroveren, maar ik merk dat ik door het vele trainen steeds meer mis op school. Mijn klasgenoten stellen zich gelukkig begripvol op, maar ik moet toch veel zelf doen. Zelf studeren vind ik nog lastiger dan zelf trainen. Gelukkig kan ik rekenen op ondersteuning van Hogeschool Utrecht. De topsportcoördinator helpt mij met de plaatsing van de stage en de afstemming op mijn trainings- en wedstrijdschema. Ik zit nu in het derde jaar en heb totaal maar drie herkansingen over de afgelopen jaren! Ik heb hiervoor wel veel verzoeken ingediend via de examencommissie. Dit moet je echt per gemiste toets doen. Ik hoop dit jaar nog op stage te kunnen, maar hoe ik dat ga regelen hangt helemaal af van de selectie bij Oranje.
Lieke van Wijk

Contact

Voor meer informatie over topsport en studeren aan Hogeschool Utrecht kun je terecht bij de topsportcoördinator of het faculteitsdecanaat.
 
Topsportcoördinator
Lenneke de Jeu-Stel
E: topsport@hu.nl
Twitter: @TopsportHU

@TopsportHU