• HU-studenten presenteren plannen voor facilitaire innovaties

22-06-2017 Dakterras De Nieuwe Poort 21

Met het credo ‘Meer service tegen minder kosten’ zijn derdejaars studenten Facility Management (FM) van Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA) twintig weken lang aan de slag gegaan voor de HU Diensten. Op dinsdag 6 juni waren de eindpresentaties van de projectgroepen.

• 'Invloed deelfiets blijft voorlopig beperkt'

19-06-2017

Tot een fijnmazig systeem van deelfietsen zoals we dat uit het buitenland kennen, zal het in Nederland voorlopig niet komen. Daarvoor hebben Nederlanders zelf al genoeg fietsen. Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van HU-student Pieter van Zessen. Hij werkte bij Movares aan zijn scriptie over de potentie van de deelfiets in Nederland.

• HU-studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

19-06-2017 Studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

Zo’n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.

• Student wint Journalistiekprijs met minidocu over poppionier Berry Visser

02-06-2017

Journalistiekstudenten Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal hebben met hun podcast ‘Madame de Berry’ de SvJ-prijs gewonnen. De School voor Journalistiek (SvJ) van Hogeschool Utrecht reikt de prijs, die € 1000,- bedraagt, jaarlijks uit aan de student die de beste journalistieke productie van het jaar gemaakt heeft.

• Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren

31-05-2017 Noordgebouw

Bedrijven in de bouwbranche ervaren veel logistieke uitdagingen. Hogeschool Utrecht zet studenten in om bedrijven te helpen de bouwlogistiek te verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een beter bouwproces, kostenbesparing en vermindering van de CO₂-uitstoot.