• Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken

18-09-2017 Selficient publieksprijs thumb

Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Donderdagmiddag werden zij op Padualaan 99 uitgezwaaid.

• Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

• Student: bestaande flats kunnen energieneutraal gemaakt worden

17-08-2017

‘Oude’ flats met meer dan vijf woonlagen lenen zich om volledig energieneutraal gemaakt te worden. Dat concludeert Thijs Barkmeijer uit zijn afstudeeronderzoek. Barkmeijer is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Utrecht.

• Studententeam HU vraagt aandacht voor klimaatverandering met ludieke stickeractie

31-07-2017 Een ludieke sticker van Selficient

Afgelopen weekend hingen er in verschillende Nederlandse steden stickers en banners met teksten als ‘over tien jaar zwem je hier’ en ‘het water komt tot hier’. De actie is van studenten van Hogeschool Utrecht die aandacht vragen voor klimaatverandering. Als enig Nederlands team doen zij onder de naam ‘Selficient’ mee aan een grote internationale wedstrijd op het gebied van duurzaamheid.

• App voor mensen met spraakproblemen is gereed

17-07-2017 Rick Ossendrijver met app Express me

Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, ontwikkelde een app waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is nu gereed voor gebruik en is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets. “Deze app kan voor dagelijkse bezigheden worden gebruikt en is daarmee heel praktisch”, zegt Ossendrijver.