• Studenten Hogeschool Utrecht werken mee aan Koningsspelen

20-04-2017 Koningsspelen 2017

De Utrechtse kinderen van de Cleophasschool, de Achtbaan en de Kleine Dichter vieren vrijdag 21 april Koningsdag op sportieve wijze. Drie sportverenigingen en een wijkspeeltuin uit de stad slaan de handen ineen om dit evenement tot een groot succes te maken. Studenten van Hogeschool Utrecht werken dit jaar mee aan deze Koningsspelen.

• HBO-ICT bestendigt samenwerking met Quintor

20-04-2017 Quintor en HBO-ICT werken samen

Softwareontwikkelaar Quintor en de opleiding HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat Quintor, naast het verzorgen van gastcolleges en het begeleiden van stagiairs en afstudeerders, ook investeert in het bijspijkeren van docenten.

• ‘Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid Bachelor Medisch Hulpverlener’

18-04-2017

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in april 2017 het besluit genomen dat met ingang van 1 mei 2017 voor de Bachelor Medisch Hulpverlener een experimenteerperiode start. Met het ‘Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid bachelor medisch hulpverlener’ wordt uitvoering gegeven aan Artikel 36a van de Wet BIG. Dit houdt in dat aan de medisch hulpverlener gedurende een periode van maximaal vijf jaar een zelfstandige bevoegdheid, die in omvang is beperkt, wordt toegekend van een aantal aangewezen voorbehouden handelingen.

• SBRM-bedrijven winnen op marktdag Midden Nederland

10-04-2017

Tientallen studentbedrijven kregen de kans om hun producten aan het winkelend publiek te verkopen tijdens de jaarlijkse marktdag Midden Nederland van stichting Jong Ondernemen in winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek. Eerstejaarsstudenten van Small Business and Retail Management (SBRM) van Hogeschool Utrecht verkochten goed en maakten indruk op de vakjury. De drie beste bedrijven van de dag waren namelijk SBRM-bedrijven.

• Minister geeft fiat voor pilot flexstuderen

03-04-2017 Studenten volgen college

De HU krijgt toestemming van het ministerie van OCW om komend studiejaar te starten met een experiment met flexibel studeren. Studenten bepalen in dit experiment zelf hoeveel vakken ze volgen en betalen alleen hierover collegegeld.