Nieuws

RSS feed
 • Studenten Built Environment maken de provincie Utrecht toekomstbestendig

  22-11-2017 Utrecht

  Studenten Built Environment van Hogeschool Utrecht presenteerden innovatieve oplossingen die steden toekomstbestendig en duurzaam maken. Zo proberen ze een impuls te geven aan de mobiliteit en bereikbaarheid binnen de provincie Utrecht, waarbij de kwaliteit van de openbare ruimte behouden blijft.

 • HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

  17-11-2017

  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.

 • Eerstejaarsstudenten Social Work worden maatje van vluchtelingen

  10-11-2017

  In het eerste jaar van de vernieuwde bacheloropleiding Social Work moeten de studenten een opdracht doen in het werkveld. Docent Gerian Alofs kwam op het idee om de studenten via een vrijwilligersorganisatie te koppelen aan jonge asielzoekers. Op 9 november liep de pilot af.

 • Pijnbestrijding met Virtual Reality: HU-student wint scriptieprijs

  07-11-2017

  Met een virtual reality-bril worden verbandwisselingen bij kinderen met brandwonden een stuk draaglijker voor het kind. Student Verpleegkunde Jeffrey Vos schreef er zijn afstudeerscriptie over. Op 6 november won hij de eHealth-scriptieprijs van beroepsvereniging V&VN.

 • HU-studenten organiseren festival met vluchtelingen

  03-11-2017

  Over vluchtelingen horen we van alles, maar de meeste Nederlanders komen nauwelijks met deze mensen in contact. Het festival US Meets US wil daar verandering in brengen. Student Muziektherapie Tom Blankers programmeerde verschillende samenwerkingen tussen gevluchte en Nederlandse muzikanten. “Wij zijn erg trots op wat wij hebben neergezet en hopen op een grote opkomst.”

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.