• Hogeschool nieuwe stijl: leren met beroepsproducten

10-07-2017 Jupijn thumb

Wat goed dat je succesvol bent afgestudeerd! Welk vakkenpakket had je? ‘Goede vraag, dat weet ik eigenlijk niet precies...’ Werkgevers zullen zich achter de oren krabben als een sollicitant een dergelijk antwoord geeft. Toch is zo’n antwoord dichterbij dan menigeen denkt. En dat is maar goed ook. Hoe zit dat? Docent Sabrina Jupijn vertelt over het werken met zogenaamde ‘beroepsproducten’ door studenten accountancy aan Hogeschool Utrecht.

• Studententeams HU winnen jury- en publieksprijs ProjectB Challenge

23-06-2017

Vier studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben de ProjectB Challenge juryprijs gewonnen voor Inverse reality, een virtual reality spel waarmee rolstoelgebruikers verantwoord kunnen sporten. Mensen in een rolstoel kunnen in het spel een bal in een bepaalde richting slaan, ballonnen hooghouden of bijvoorbeeld ballen ontwijken. De publieksprijs ging naar een team van HU-studenten dat een app ontwikkelde om gebarentaal in tekst om te zetten.

• HU start leergang Privacy Officer

23-06-2017

Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?

• Studentenonderzoek: veel verschil in zorg aan dak- en thuislozen

22-06-2017

Medische zorg voor dak- en thuislozen wordt per gemeente verschillend ingericht. Daardoor is er in sommige gemeenten weinig tot geen zorg gewaarborgd voor deze doelgroep, blijkt uit een onderzoek van HU-studenten.

• Breaking Borders wint CampusDoc FilmFestival 2017

22-06-2017

Breaking Borders is de winnaar van het zevende CampusDoc FilmFestival, waar films van HU honoursstudenten werden vertoond. De twintig minuten durende documentaire is gemaakt door studenten Fatima Warsame en Barbara Vollebregt en vertelt het verhaal van homovluchteling Ibrahim die zijn leven volledig omgooit als hij erachter komt dat vluchtelingen zoals hij ook in Europa nog te maken krijgen met discriminatie.