• Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab

12-05-2017

Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.

• HU-student Jessica den Heijer wint Anna Reynvaan Studentprijs

12-05-2017

Jessica den Heijer, student Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht, won 11 mei de Anna Reynvaan Studentprijs met haar artikel Samen werken naar het einde. De Anna Reynvaanlezing en –prijzen zijn een begrip in de Verpleegkundewereld.

• HU-student wint Young Talent SpinAward met ‘Round and Pay’

08-05-2017 Sharif Kandil wint SpinAward

Sharif Kandil, student Software Information Engineering bij Hogeschool Utrecht, heeft met het concept Round and Pay een zilveren SpinAward gewonnen in de categorie Young Talent. Round and Pay is ontstaan tijdens het programma Creatieve Industrie van Hogeschool Utrecht. Het is een service voor webshops waarbij consumenten hun aankoopbedrag naar boven kunnen afronden ten behoeve van een goed doel. De jury van de SpinAwards was erg onder de indruk van de gedetailleerde uitwerking en de link tussen commercie en sociale verantwoordelijkheid.

• Instituut voor Bewegingsstudies en Siilo brengen veilig ‘appen’ naar het onderwijs

04-05-2017 Messenger app van Siilo

Techbedrijf Siilo heeft een veilig alternatief ontwikkeld voor het WhatsApp-gebruik in de zorg, dat in Nederland in rap tempo door zorgverleners wordt omarmd in hun dagelijkse praktijk. Het Instituut voor Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht gaat nu samenwerken met Siilo om de app verder te ontwikkelen, zodat de app ook goed in onderwijssituaties binnen het beweegdomein kan worden gebruikt. “De huidige en toekomstige zorgprofessionals hebben behoefte aan laagdrempelige, gemakkelijke en veilige technologieën die het samenwerken en samen leren in de zorg ondersteunen”, vertelt Dorien Ginsel, docent, onderzoeker en initiatiefneemster van de samenwerking.

• Resultaten HBO Monitor 2016 bekend

20-04-2017 HBO Monitor

Het bruto uurloon van afgestudeerden van Hogeschool Utrecht (HU) is in 2016 gestegen naar 15,29 euro. In 2015 was dat nog 15,00 euro. Alumni van de HU verdienen hiermee significant meer dan het landelijk hbo-gemiddelde van 13,96 euro. Dit blijkt uit cijfers van de HBO Monitor 2016, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.