• Hogeschool Utrecht daalt in Elsevier ranking 2017

28-09-2017 Elsevier 2017

In het onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste studies van 2017 neemt Hogeschool Utrecht de zestiende en laatste plaats in op de ranglijst van brede hogescholen. In 2016 nam de HU nog de twaalfde plek in. Het onderzoek van Elsevier is gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en dus op studenttevredenheid.

• Ruime numerus fixus laat Verpleegkunde verantwoord groeien

27-09-2017 Verpleegkunde thumb 2

Hogeschool Utrecht (HU) heeft de fixus voor de voltijdopleiding Verpleegkunde in het studiejaar 2018-2019 gesteld op 400 studenten. Hiertoe heeft de HU besloten in overleg met de Utrechtse zorginstellingen. De fixus is ruimer gesteld dan in voorgaande jaren is gehanteerd. Zo kunnen meer toekomstige verpleegkundigen worden opgeleid, terwijl de kwaliteit van de opleiding blijft gewaarborgd.

• Daling HU in Keuzegids HBO 2018

25-09-2017 keuzegids 2018

Hogeschool Utrecht heeft er een topopleiding bijgekregen in de Keuzegids HBO: naast de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Fysiotherapie heeft nu ook de bachelor Medische Hulpverlening het predicaat Topopleiding. Technische Bedrijfskunde verhoogde bovendien zijn score van 76 naar 80 punten en is daarmee de best presterende opleiding van de HU in de Keuzegids HBO 2018. De algehele score van de HU daalde echter.

• Talenten 4-havo starten U-Talent College programma

21-09-2017

Met een tweedaags introductiekamp in StayOkay Rhijnauwen zijn vijfentwintig getalenteerde havoleerlingen begonnen aan U-Talent College. Dit uitdagende, nieuwe onderwijsprogramma biedt 4- en 5-havotalenten verdiepende en verrijkende lesmodules als ‘Ontwerp een kunsthand’ en ‘Bouw je droomhuis’. Daarbij staat de concrete toepassing van exacte en technische vakken centraal.

• Nieuwe propedeuse Business Management en Facility Management

18-09-2017 Business Management kick-off

Je studie beginnen in een bioscoopstoel? Ruim 300 nieuwe studenten Business Management en Facility Management maakten het mee. De kick-off van hun geheel vernieuwde propedeuse was op 7 september in de CineMec, met uitzicht over hun nieuwe ‘werkterrein’: Leidsche Rijn Centrum, waarvoor de kersverse studenten meteen al ondernemingen moeten bedenken en uitwerken. Programmaleider Nathalie Deurhof: “Niet langer vakken staan centraal, maar de integrale bril van de beroepsprofessional.”