• Student wint Journalistiekprijs met minidocu over poppionier Berry Visser

02-06-2017

Journalistiekstudenten Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal hebben met hun podcast ‘Madame de Berry’ de SvJ-prijs gewonnen. De School voor Journalistiek (SvJ) van Hogeschool Utrecht reikt de prijs, die € 1000,- bedraagt, jaarlijks uit aan de student die de beste journalistieke productie van het jaar gemaakt heeft.

• Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren

31-05-2017 Noordgebouw

Bedrijven in de bouwbranche ervaren veel logistieke uitdagingen. Hogeschool Utrecht zet studenten in om bedrijven te helpen de bouwlogistiek te verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een beter bouwproces, kostenbesparing en vermindering van de CO₂-uitstoot.

• Acht HU-studenten ontvangen VSBfonds beurs

23-05-2017

Het VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2017-2018. Onder hen waren acht studenten van de HU.

• Breed opgeleide sociaal werker klaar voor nieuwe beroepspraktijk

18-05-2017

In september start de opleiding Social Work bij Hogeschool Utrecht. De huidige opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) gaan op in deze nieuwe opleiding. “De sociaal werker van nu moet veel meer integraal kunnen opereren. Deze opleiding bereidt de student beter voor op de realiteit van de huidige praktijk”, vertellen Bregje Pieters en Els Overkamp, die intensief betrokken zijn bij het proces.

• Studentwaardering voor HU stabiel

18-05-2017 Logo NSE

Studenten van Hogeschool Utrecht beoordelen hun opleiding in 2017 nagenoeg hetzelfde als in 2016. De meeste thema’s van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 laten namelijk een trend zien van -0,03 tot +0,01. Over het algemeen liggen de scores van de HU iets onder het landelijk gemiddelde.