Nieuws

RSS feed
 • HU-studenten schrijven ‘topartikelen’ over ontwikkelingen in sociaal werk

  06-12-2017 Hulpverlening

  Het sociaal werk is sterk in beweging, de transformaties en transities buitelen over elkaar heen. De maatschappelijke opdracht van sociale professionals verandert voortdurend in de snel veranderende samenleving. HU-studenten van de sociale opleidingen schreven over deze turbulente tijden in het kader van een artikelwedstrijd. De oogst aan onderwerpen is rijk: van vechtscheidingen tot het stemrecht voor verstandelijk gehandicapten en ‘wearables’.

 • StudentsInc en ProtoSpace stimuleren design thinking van studenten

  04-12-2017 ProtoSpace

  StudentsInc begeleidt ondernemende studenten, ProtoSpace… eigenlijk ook, maar vanuit een andere invalshoek. Onlangs bezochten studenten in de Pressure Cooker van StudentsInc ProtoSpace. Jedidjah Faber: “Wij zijn aan het onderzoeken hoe we onze activiteiten meer met elkaar kunnen verbinden en kunnen samenwerken. Dit bezoek is daar een mooie uitkomst van.”

 • Project internationale samenwerking wint VN-prijs

  28-11-2017

  Een jaar of vijftien terug stond HU-docent Paul Jaspers mede aan de wieg van de Global Enterprise Experience (GEE), waarin studenten uit verschillende landen samen een bedrijf starten. Sinds afgelopen jaar doen HU-studenten weer mee. Op 29 november neemt de GEE-projectleider een prestigieuze prijs in ontvangst bij de Verenigde Naties in New York.

 • De Week van het Nachtkastje - "Ik wil iets betekenen voor mijn eiland"

  27-11-2017

  Tijdens de Week van het Nachtkastje ontwikkelden studenten van de minor Co-design van Hogeschool Utrecht ideeën die maar op hun nachtkastjes bleven liggen. Zo maakte Zulayma Susebeek een prototype van een skateboard van afvalmateriaal: karton en plastic flessen.

 • Studenten onderzoeken middelen tegen 'smartphone zombies' op de Uithof

  23-11-2017

  Sinds half november zijn drie groepen studenten bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.