• Studenten onderzoeken middelen tegen 'smartphone zombies' op de Uithof

23-11-2017

Sinds half november zijn drie groepen studenten bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.

• Studenten Built Environment maken de provincie Utrecht toekomstbestendig

22-11-2017 Utrecht

Studenten Built Environment van Hogeschool Utrecht presenteerden innovatieve oplossingen die steden toekomstbestendig en duurzaam maken. Zo proberen ze een impuls te geven aan de mobiliteit en bereikbaarheid binnen de provincie Utrecht, waarbij de kwaliteit van de openbare ruimte behouden blijft.

• HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

17-11-2017

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.

• Eerstejaarsstudenten Social Work worden maatje van vluchtelingen

10-11-2017

In het eerste jaar van de vernieuwde bacheloropleiding Social Work moeten de studenten een opdracht doen in het werkveld. Docent Gerian Alofs kwam op het idee om de studenten via een vrijwilligersorganisatie te koppelen aan jonge asielzoekers. Op 9 november liep de pilot af.

• Pijnbestrijding met Virtual Reality: HU-student wint scriptieprijs

07-11-2017

Met een virtual reality-bril worden verbandwisselingen bij kinderen met brandwonden een stuk draaglijker voor het kind. Student Verpleegkunde Jeffrey Vos schreef er zijn afstudeerscriptie over. Op 6 november won hij de eHealth-scriptieprijs van beroepsvereniging V&VN.