• Leren presenteren met een VR-bril werkt

08-02-2018

Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.

• Eerste duale hbo-opleiding cloud engineering in Nederland

25-01-2018 Cloud Engineering

In de nieuwe duale opleiding System Network & Cloud Engineering van de HU studeren leerlingen voor hun bachelor en werken ze vanaf het begin ook in de praktijk. De sector komt zo direct aan gekwalificeerd personeel en de HU is verzekerd van een optimale aansluiting op de beroepspraktijk. Ondernemer Frans ter Borg en Michel Dingarten van de HU lichten het nieuwe concept toe.

• Mark Zanstra is Docent van het Jaar 2018

19-01-2018

Mark Zanstra, docent aan de bacheloropleiding Medische Hulpverlening is tijdens de nieuwjaarsviering van Hogeschool Utrecht uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2018. Zanstra maakte indruk op de jury met zijn passie voor het vak. “Hij brengt de praktijk naar het leslokaal en de klas weer terug naar de praktijk.”

• Tessa Riewald Honoursstudent van het Jaar

18-01-2018 HU honoursprijs 2018

Op de eerste dag van het Onderwijsfestival HU Next18 van Hogeschool Utrecht waren er prijzen voor de Honoursstudent van het Jaar en voor de onderwijsinnovatie van het jaar. Tessa Riewald, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), won de eerste. De bijzonderste onderwijsinnovatie lag bij het docententeam van de afstudeerrichting Creatieve Industrie.

• Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

22-12-2017

Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is aangegaan.