• Studentenonderzoek: veel verschil in zorg aan dak- en thuislozen

22-06-2017

Medische zorg voor dak- en thuislozen wordt per gemeente verschillend ingericht. Daardoor is er in sommige gemeenten weinig tot geen zorg gewaarborgd voor deze doelgroep, blijkt uit een onderzoek van HU-studenten.

• Breaking Borders wint CampusDoc FilmFestival 2017

22-06-2017

Breaking Borders is de winnaar van het zevende CampusDoc FilmFestival, waar films van HU honoursstudenten werden vertoond. De twintig minuten durende documentaire is gemaakt door studenten Fatima Warsame en Barbara Vollebregt en vertelt het verhaal van homovluchteling Ibrahim die zijn leven volledig omgooit als hij erachter komt dat vluchtelingen zoals hij ook in Europa nog te maken krijgen met discriminatie.

• HU-studenten presenteren plannen voor facilitaire innovaties

22-06-2017 Dakterras De Nieuwe Poort 21

Met het credo ‘Meer service tegen minder kosten’ zijn derdejaars studenten Facility Management (FM) van Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA) twintig weken lang aan de slag gegaan voor de HU Diensten. Op dinsdag 6 juni waren de eindpresentaties van de projectgroepen.

• 'Invloed deelfiets blijft voorlopig beperkt'

19-06-2017

Tot een fijnmazig systeem van deelfietsen zoals we dat uit het buitenland kennen, zal het in Nederland voorlopig niet komen. Daarvoor hebben Nederlanders zelf al genoeg fietsen. Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van HU-student Pieter van Zessen. Hij werkte bij Movares aan zijn scriptie over de potentie van de deelfiets in Nederland.

• HU-studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

19-06-2017 Studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

Zo’n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.