Nieuws

RSS feed
 • Studentenonderzoek: veel verschil in zorg aan dak- en thuislozen

  22-06-2017

  Medische zorg voor dak- en thuislozen wordt per gemeente verschillend ingericht. Daardoor is er in sommige gemeenten weinig tot geen zorg gewaarborgd voor deze doelgroep, blijkt uit een onderzoek van HU-studenten.

 • Breaking Borders wint CampusDoc FilmFestival 2017

  22-06-2017

  Breaking Borders is de winnaar van het zevende CampusDoc FilmFestival, waar films van HU honoursstudenten werden vertoond. De twintig minuten durende documentaire is gemaakt door studenten Fatima Warsame en Barbara Vollebregt en vertelt het verhaal van homovluchteling Ibrahim die zijn leven volledig omgooit als hij erachter komt dat vluchtelingen zoals hij ook in Europa nog te maken krijgen met discriminatie.

 • HU-studenten presenteren plannen voor facilitaire innovaties

  22-06-2017 Dakterras De Nieuwe Poort 21

  Met het credo ‘Meer service tegen minder kosten’ zijn derdejaars studenten Facility Management (FM) van Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA) twintig weken lang aan de slag gegaan voor de HU Diensten. Op dinsdag 6 juni waren de eindpresentaties van de projectgroepen.

 • 'Invloed deelfiets blijft voorlopig beperkt'

  19-06-2017

  Tot een fijnmazig systeem van deelfietsen zoals we dat uit het buitenland kennen, zal het in Nederland voorlopig niet komen. Daarvoor hebben Nederlanders zelf al genoeg fietsen. Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van HU-student Pieter van Zessen. Hij werkte bij Movares aan zijn scriptie over de potentie van de deelfiets in Nederland.

 • HU-studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

  19-06-2017 Studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

  Zo’n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten