Nieuws

RSS feed
 • Burgemeester bezoekt studenten 'Springlevende' Geuzenwijk

  21-03-2018 Studenten en burgemeester Van Zanen

  Sinds de zomer van 2017 wonen vier studenten in de Geuzenwijk in Utrecht Zuilen. Zij wonen daar met huurkorting en zetten in ruil daarvoor projecten op voor en met buurtbewoners, om de wijk samen een stukje mooier te maken. Op maandag 19 maart bezocht burgemeester Jan van Zanen het studententeam, in het kader van de veiligheid in de wijk.

 • Masterclasses op scholen voor betere aansluiting hbo

  20-03-2018

  De opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) biedt masterclasses ondernemerschap aan voor havo-scholen in de regio om te zorgen voor een gemotiveerde instroom en zo de uitval in het eerste jaar te beperken.

 • Efteling in de stad: attractieparken inspiratiebron HU-studenten

  19-03-2018 Zoetermeer

  HU-studenten hebben onderzoek gedaan naar lessen die binnensteden kunnen leren van parken als Disneyland en de Efteling. Zij zijn dé experts op het gebied van beleving, hospitality en routing en juist daar is in binnensteden veel behoefte aan.

 • Jeugddocumentaire over dove HU-docent in bioscoop

  01-03-2018

  Tobias de Ronde is docent Nederlandse Gebarentaal aan Hogeschool Utrecht. Zijn vader, regisseur en bioscoopdirecteur Alex de Ronde, heeft een film gemaakt over Tobias’ jeugd. “Doven zijn niet gehandicapt. De horende maatschappij máákt ons gehandicapt.”

 • HU biedt als eerste in Nederland de richting Applied Artificial Intelligence

  19-02-2018 ai

  De vraag naar praktische experts op dit gebied is groot en de verwachting is dat deze de komende jaren explosief zal toenemen. HBO-ICT van Hogeschool Utrecht start om die reden als eerste hogeschool in Nederland de richting Applied Artificial Intelligence.

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.