• HU trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

• HU start met AD academy in Amersfoort

05-10-2017 Michel Dingarten

Hogeschool Utrecht gaat een Associate Degree Academy (AD academy), met de focus op het economisch domein, oprichten op haar locatie in Amersfoort. Met deze zelfstandige tweejarige hbo-opleiding kunnen onder andere havo en mbo niveau 4 studenten hun kansen op de snel veranderende en complexe arbeidsmarkt vergroten. Ook kunnen zij daarna doorstromen naar een bacheloropleiding.

• HU-studenten winnen award voor hulp aan startende docenten

05-10-2017 HU-studenten winnen Zestor Award

HU-studenten van de opleiding Communicatie hebben op het Zestor Congres ‘Anders organiseren in het HBO’ de Vliegende Start Award gewonnen. De award beloont bijdrages aan de structurele verbetering van de werving, selectie en/of begeleiding van de startende docent.

• Gemeente gaat samenwerken met HU en Universiteit Utrecht op ICT-gebied

28-09-2017 Samenwerking ict UU HU en gemeente

De gemeente Utrecht is deze week de samenwerking aangegaan met Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht om studenten te betrekken bij ICT-programma’s en data gedreven sturing. Ook krijgen medewerkers van de gemeente de ruimte om twee dagen per week promotieonderzoek te verrichten, onder begeleiding van het departement Informatica van de universiteit.

• Hogeschool Utrecht daalt in Elsevier ranking 2017

28-09-2017 Elsevier 2017

In het onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste studies van 2017 neemt Hogeschool Utrecht de zestiende en laatste plaats in op de ranglijst van brede hogescholen. In 2016 nam de HU nog de twaalfde plek in. Het onderzoek van Elsevier is gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en dus op studenttevredenheid.