Gemeente gaat samenwerken met HU en Universiteit Utrecht op ICT-gebied

28-09-2017

De gemeente Utrecht is deze week de samenwerking aangegaan met Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht om studenten te betrekken bij ICT-programma’s en datagedreven sturing. Ook krijgen medewerkers van de gemeente de ruimte om twee dagen per week promotieonderzoek te verrichten, onder begeleiding van het departement Informatica van de universiteit.

Samenwerking ict UU HU en gemeente

 De gemeente Utrecht is een samenwerkingsproject gestart waarbij studenten van Hogeschool Utrecht worden ingezet bij zes trajecten rond ‘datagedreven sturing’: door slim gebruik van data-informatie beleid maken. Nooit eerder kwamen zo veel studenten opdrachten uitvoeren bij een gemeente. Lector Procesinnovatie en informatiesystemen, Pascal Ravesteijn van Hogeschool Utrecht: “In verschillende projecten wordt gekeken hoe een specifieke technologie kan worden toegepast om processen binnen de gemeentelijke organisatie beter te laten verlopen of om de dienstverlening naar burgers te optimaliseren.”

Investeren in nieuwe talenten

Ook is de gemeente een samenwerking aangegaan met de Universiteit Utrecht. Medewerkers van de gemeente krijgen de ruimte om twee dagen per week promotieonderzoek te verrichten onder begeleiding van het departement Informatica van de universiteit. Wethouder Kees Geldof (Publieksdienstverlening en Bestuursinformatie): “De gemeente Utrecht heeft al veel ICT-kennis in huis, maar wij willen ook investeren in nieuwe talenten om onze organisatie en dienstverlening toekomst-bestendig te maken. De samenwerking moet binnen onze organisatie leiden tot een hoog gekwalificeerd promotieonderzoek over vroegtijdige voorspelling van schuldproblematiek en het snel vinden van informatie, waardoor wij meer kennis en ervaring binnenhalen en aan ons binden.” Rector magnificus Bert van der Zwaan van de UU is blij met het nieuwe PhD-programma. “Het is een mooie manier om onderzoek te doen waar maatschappelijk grote behoefte aan is.”

 Bron: utrecht.nieuws.nl

Foto: gemeente Utrecht