• Studenten HU werken mee aan hergebruik windmolens

16-07-2018 Windmolens

Windenergie heeft de toekomst. Hoe meer windmolens, hoe beter, zou je zeggen. Alleen hebben windmolens een beperkte levenstijd. Wat doe je met afgeschreven exemplaren? “Tot 2028 gaat de helft van de windmolens in de Flevopolder tegen de vlakte. Niemand weet wat er met het afval moet gebeuren.” Studenten technische bedrijfskunde hielpen een externe opdrachtgever om tot een duurzame oplossing te komen.

• Geen instroomlimiet voor opleidingen Verpleegkunde in 2019-2020

02-07-2018 Verpleegkunde

Voor het collegejaar 2019-2020 laten hogescholen in Nederland de numerus fixus voor de bacheloropleiding Verpleegkunde los. Dit in tegenstelling tot studiejaar 2018-2019, waarvoor tien van de zeventien hogescholen een numerus fixus hanteren, waaronder Hogeschool Utrecht.

• Hogeschool Utrecht lanceert introHUapp

26-06-2018 IntroHU app

Om aankomende studenten te begeleiden in alle informatie die ze nodig hebben om hun studie te starten, heeft de HU een introductie-app gelanceerd.

• Student HU wint prijs met oplossing voor logistiek op festivals

20-06-2018 bled conferentie

ICT-student Rico Janssen werkt in zijn vrije tijd als DJ. Op festivals zag hij nogal wat mis gaan met de logistiek. Hij besloot tijdens zijn studie aan Hogeschool Utrecht een extra module te volgen om een oplossing hiervoor te bedenken. Met FestiTrace heeft hij nu de Student Bazaar gewonnen op de internationale Bled eConference.

• Zeven HU-studenten ontvangen beurs VSBfonds

31-05-2018 vsbfonds

Het VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2018-2019. Onder hen waren zeven studenten van de HU.