• Wat gebeurt er zoal in de HU Techlabs?

25-04-2018 Opening techlabs

Begin april was de officiële opening van maar liefst 23 Techlabs van Hogeschool Utrecht, op Padualaan 99. Studenten, onderzoekers en organisaties werken er samen aan bijzondere oplossingen, variërend van het 3D-printen van botten tot aan robots die zelfstandig zonnepanelen schoonmaken. We vroegen docenten en een student wat ze nu zoal doen in die techlabs.

• Resultaten HBO-Monitor 2017 bekend

19-04-2018

De positie van alumni van Hogeschool Utrecht (HU) is verbeterd in 2017. De tevredenheid van HU-afgestudeerden over hun baan is gestegen, de werkloosheid in deze groep daalde licht. Ook verdienen HU-alumni nog altijd iets meer dan het landelijke gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van de HBO-Monitor 2017, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen

06-04-2018

Hogeschool Utrecht opende op 6 april 23 lab-omgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

• Studenten voeren Health Checks uit bij Gemeente Utrecht

27-03-2018

Vierdejaars student Huidtherapie Andrea Bandstra deed samen met zo’n 40 studenten en docenten Health Checks op locaties in de gemeente Utrecht in het kader van de Utrechtse Week van de Gezondheid. “Dit is een leuke manier om je kennis te testen en over te brengen aan anderen.”

• Burgemeester bezoekt studenten 'Springlevende' Geuzenwijk

21-03-2018 Studenten en burgemeester Van Zanen

Sinds de zomer van 2017 wonen vier studenten in de Geuzenwijk in Utrecht Zuilen. Zij wonen daar met huurkorting en zetten in ruil daarvoor projecten op voor en met buurtbewoners, om de wijk samen een stukje mooier te maken. Op maandag 19 maart bezocht burgemeester Jan van Zanen het studententeam, in het kader van de veiligheid in de wijk.